Udar munje oštetio Isusov kip u Riju

Još u veljači 2008. godine provedena je velika restuaracija kipa, nakon što je munja udarila i oštetila glavu i prste (EPA)

Na jugu Brazila, u gradu Itaoca, država Sao Paulo, u poplavi je poginulo 20 ljudi, dok je u Rio de Janeiru munja oštetila čuveni kip Isusa Krista.

Broj mrtvih u poplavi porastao je na 20, s tim što se šest osoba vodi kao nestale, priopćile su lokalne vlasti, podsjećajući na prvobitnu brojku od 12 mrtvih, prenosi Tanjug.

Itaoca je poplavljena prošlog vikenda, a zbog velike vode 332 ljudi, ili oko 10 posto populacije, ostali su bez krova nad glavom, jer se, poslije jake oluje, izlila rijeka Palmital.

U nevremenu je ozlijeđeno četvero ljudi, a oštećeno je oko 100 kuća.

Također, uništen je most kojim se ulazi u Itaocu, grad udaljen oko 340 kilometara jugozapadno od Sao Paula, priopćile su lokalne vlasti, kako prenosi AP.

Ista agencija je javila da je u četvrtak u oluji oštećen čuveni kip Krista Spasitelja, koja se uzdiže iznad zaljeva Rio de Janeira.

Oštećen desni prst

Nevrijeme je pogodilo grad u četvrtak navečer, a munja je oštetila desni prst na kipu, priopćile su gradske vlasti.

Tijekom oluje prošlog mjeseca, na kipu je oštećen srednji prst na desnoj ruci.

Još u veljači 2008. godine provedena je velika restuaracija kipa, nakon što je munja udarila i oštetila glavu i prste na jednom od najvećih kamenih kipova Isusa na svijetu, koji se nalazi na brdu Corcovado.

Kip visok 38 metara proglašen je novim svjetskim čudom 2007. godine, a načinjen je od 700 tona ojačanog betona.

Često ga pogađaju udari munje.

Brigu o kipu vodi arhiepiskopska dijeceza Rio de Janeira.

Otac Omar Raposo je rekao za Radio Globo kako će kip brzo biti popravljen.

Prema njegovim riječima, crkva poseduje isti originalni kamen korišten za izgradnju kipa, koji je podignut 1931. godine.

Izvor: Agencije