UEFA pokrenula postupak protiv Hajduka i Evertona

UEFA je ove sezone već kaznila Hajduk (Getty Images)

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je u petak disciplinski postupak protiv Hajduka i Evertona, zbog navijačkih izgreda tijekom prve utakmice doigravanja za Europa ligu, koja je u četvrtak odigrana na Goodison Parku u Liverpoolu.

Evertonu se na teret stavlja kršenje članka Disciplinskog pravilnika u kojem se spominje bacanje predmeta na teren, dok će Hajduk odgovarati zbog istog prijestupa svojih navijača, ali i po još nekoliko članaka istog pravilnika: zbog izgreda među gledateljima, zbog upada gledatelja na teren te zbog uništavanje imovine.

O ovom će slučaju raspravljati i odlučivati UEFA-ino etičko i disciplinsko tijelo, a datum saslušanja još nije potvrđen, prenosi Hina.

Ranije kazne

UEFA je ove sezone već kaznila Hajduk zabranom igranja jedne utakmice uz prisustvo gledatelja, ali je nakon žalbe Splićana tu kaznu ublažila pa su navijači, ipak mogli pomoći Hajduku u uzvratu 3. pretkola protiv danskog Brondbyja.

Budu li se UEFA-ini disciplinski suci strogo držali pravilnika i tretirali Splićane kao recidiviste, jedna od mogućih sankcija i u ovom slučaju je odigravanje uzvratnog dvoboja protiv Evertona na praznom Poljudu, a za tu su utakmicu ulaznice rasprodane i prije poraza Splićana u Liverpoolu, 2:0.

Izvor: Agencije