UEFA prihvatila Zvezdinu žalbu, pred navijačima s CSKA-om

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA igra se za osam dana u Beogradu (EPA)

Nogometaši Crvene zvezde ipak će imati podršku navijača protiv moskovskog CSKA u Beogradu, jer je Europska nogometna asocijacija uvažila žalbu beogradskog kluba na kaznu.

Zvezda je prethodno kažnjena suspenzijom stadiona zbog transparenta i podrške navijača haškom osuđeniku Ratku Mladiću u Borisovu na utakmici s BATE-om u grupnoj fazi Lige Europe.

Usvojeni su argumenti pravnog tima “Crveno-belih” pred Žalbenim sudom UEFA-e, nakon što je prodano već 28.000 ulaznica za duel s CSKA-om, javlja Tanjug.

Prvobitna odluka o suspenziji je preinačena u uvjetnu kaznu na na dvije godine, a novčana kazna od 50.000 eura smanjena je na 30.000 eura.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je UEFA uvažila žalbu klubu i poručio da su “sada, pred punim stadionom ‘Rajko Mitić’, ispunjeni svi uslovi za veliku borbu protiv moskovskog CSKA”.

Pomoć Dejana Stankovića

“Prezadovoljan sam odlukom Komisije za žalbe UEFA-e. Ostvarili smo još jedan ogroman uspeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvek ima navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno, a šta nije i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške”, rekao je Terzić za klupski portal.

Zahvalio je pravnom timu, ali i “prijateljima u UEFA-i” – Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću.

“Laković i Stanković su, svojim angažovanjem u ovom procesu, pomogli da pravda trijumfuje. Pokazali smo da Crvena zvezda na svakom polju vraća snagu i ugled koji je nekada uživala u Evropi. Sada se okrećemo meču sa CSKA-om, jer ćemo imati sve preduslove da se borimo za prolaz u osminu finala Lige Evrope. Ubrzo ćemo nastaviti prodaju ulaznica i bez dileme pred punom ‘Marakanom’ dočekati duel koji su zvezdaši čekali 25 godina”, kaže Terzić.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Europe između Crvene zvezde i CSKA igra se za osam dana u Beogradu.

Izvor: Agencije