UEFA uvjetno kaznila Partizan

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura izjavio je kako je kazna UEFA-e tom klubu uvjetna te da će Partizan platiti sva dugovanja do kraja januara, što je krajnji rok koji je postavila UEFA.

Prvobitno se pojavila informacija da je Partizan kažnjen trogodišnjom zabranom nastupa u Evropi, ali posljednje vijesti iz UEFA-e kažu da je u pitanju jedna sezona, prva od naredne tri u kojoj beogradski klub izbori plasman u evropsko takmičenje, javlja Tanjug.

“U pitanju je stari dug o kojem sam već pričao. Bićemo u problemu samo ako ne platimo, a platićemo. Jesmo kažnjeni, ali uslovno”, rekao je Vazura i demantirao da je problem nastao zbog dva i po miliona eura duga, rekavši da je u pitanju “samo” 360.000 eura.

AP je ranije prenio da Partizan ima oko 2,5 miliona eura neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine.

Navedeno je da je UEFA odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u posljednjih pet godina.

Dugovi Partizana

Partizan je u sličnoj situaciji bio 2013. godine, kada je klub suspendiran na godinu dana iz UEFA-inih takmičenja. Partizan je zaključno sa 31. decembrom 2014. dugovao 14.870.000 eura.

“Prioritet je da vratimo dug prema državi za porez”, kazao je tada član Upravnog odbora kluba Ivan Maričić.

On je dodao da je stanje u klubu katastrofalno kada je u pitanju organizacija i da klub “mora da se zategne na svim nivoima i rukovodi po tržišnim prinicipima”.

Partizan trenutno zauzima drugo mjesto u Superligi Srbije sa šest bodova manje od Crvene zvezde.

Izvor: Al Jazeera i agencije