Ugljanin pozvao šefa diplomatije Kosova da posjeti Sandžak

Pacolli je kazao da je nivo svijesti u regionu takav da bi se ideja podjele zloupotrebila (EPA)

Bošnjacko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina pozvalo je ministra vanjskih poslova Kosov Behgjeta Pacollija da posjeti Novi Pazar.

Pacolli je ranije izjavio da postoji mogućnost da posjeti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu, prenijela je TV Klan Kosova.

Ta televizija je kasnije objavila faksimil pisma, u koje je imala uvid, a kojim se Pacolli poziva da 21. i 22. jula posjeti Bošnjačko nacionalno vijeće, Novi Pazar i druge sandžačke opštne, prenosi Tanjug.

‘Velika čast BNV-u’

“Imajući u vidu opredijeljenost svih država zapadnog Balkana ka evropskim i euroatlantskim integracijama, kao i značaj uspostavljanja trajne stabilosti na području zapadnog Balkana, smatramo afirmativnim da Vi, u svojstvu zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo, posjetite Bošnjačko nacionalno vijeće, Novi Pazar, kao i druge sandžačke opštine”, piše u pismu, koje je potpisao sekretar Bošnjačkog nacionalnog vijeća Mirza Hajdanović.

Navodi se još da bi Pacolli svojim dolaskom “učinio veliku čast” Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.

Bošnjačkim nacionalnim vijećem rukovodi Sulejman Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije Sandžaka i bivši ministar u vladi Srbije.

Izvor: Agencije