Uhapšen bivši gradonačelnik Bara

Po nalogu crnogorskog specijalnog državnog tužioca jutros su uhapšeni bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević i bivša direktorica Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković.

Sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja, izvijestila je Milica Marinović, reporterka Al Jazeere, a Krković je određeno zadržavanje od 72 sata. 

Protiv Pavićevića, člana Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) aktuelnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića, podneseno je više krivičnih prijava za stjecanje višemilionske protupravne imovinske koristi.

“Protiv bivšeg gradonačelnika Bara Žarka Pavićevića do sada je podneseno vise krivičnih prijava. Najviše ih je podnijela nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora koja ga tereti za 10 slučajeva u kojima je, tvrde u sprezi sa drugim osobama, organizovano kao prvi čovjek grada i barskog zavoda za izgradnju zloupotrijebio službeni položaj”, javlja Milica Marinović, novinarka Al Jazeere.

Nezakonite aktivnosti

Ona pojašnjava da se slučajevi odnose na nezakonitu prodaju kompanije “Tehnopromet”, gradnju sportske dvorane koja je naplaćena nezakonitom kompenzacijom, zatim tu je i navodno kršenje ugovora sa Poštom Crne Gore, koja je i sama podigla prijavu protiv Pavićevića, a vrhovno državno tužilaštvo prošle godine otvorilo izviđaj.

“MANS ga je optužio i za nezakonite izmjene planske dokumentacije, legalizacije, izmjene namjene i gabarita objekata cime se uvećavala vrijednost parcela koje su pojedinci i kompanije kupovali od opštine, na uštrb gradskog budžeta. Jednu od ovih prijava tužilaštvo je zimus odbacilo kao neosnovanu”, javlja Marinović..

Krković je uhapšena zbog sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave, naveli su iz Tužilaštva, prenosi portal Cdm.me.

Izvor: Al Jazeera