Uhapšen još jedan osumnjičeni za napade u Parizu

Detalji o najnovijem hapšenju nisu navedeni (AFP)

Francuska policija uhapsila je danas muškarca za kojeg se vjeruje da je pomogao u skrivanju organizatora napada u Parizu, Abdelhamida Abaaouda, saopćio je jedan zvaničnik.

Vjeruje se da je 25-godišnji muškarac sarađivao sa Jawadom Bendaoudom koji je jedini preliminarno optužen za napade u Parizu, rekao je zvaničnik koji nije želio da bude imenovan zbog istrage koja još traje, navodi AP.

Bendaoud je prije hapšenja priznao da je osigurao skrovište za Abaaouda, ali je negirao da je znao da je to povezano sa napadima od 13. novembra. On je naveo da je za Abaaouda to učinio kao “uslugu”.

Abaaoud, njegova rođakinja i jedan neidentifikovani muškarac poginuli su u akciji policije koja je upala u Bendaoudov stan 18. novembra, prenosi AP.

Niz napada

Drugi detalji o najnovijem hapšenju nisu navedeni.

Francuska je u petak odala počast u prisustvu porodica žrtava ubijenima i ranjenima u pariškim napadima 13. novembra kada je poginulo 130 ljudi.

U nizu napada u Parizu 13. novembra ubijeno je 130 ljudi, a ranjeno više od 350 njih.

Napadači su pucali u restoranima, barovima i koncertnoj dvorani, gdje je ubijeno 89 osoba, a trojica napadača raznijela su se ispred nacionalnog stadiona.

U napadima je učestvovalo najmanje devetero osoba koje su ubijene.

Među njima je i osumnjičeni za organizaciju napada, Abdulhamid Aboud, koji je ubijen u policijskoj raciji u Saint Denisu.

Dvojica muškaraca, među kojima je i glavni osumnjičeni Salah Abdelslam, još su u bjekstvu, a potjera za njima je u toku u Francuskoj i Belgiji.

Izvor: Agencije