Uhapšen Nijemac koji je vodio ilegalni sajt za prodaju oružja

SAD ne želi da mu se desi ono što se dešava Evropi s migrantima, napisao je Donald Trump na Twitteru (EPA)

U mađarskoj prestonici Budimpešti uhapšen je Nemac u vezi s istragom o ilegalnoj internetskoj prodaji oružja namenjenog ljudima koji se plaše migranata, objavila je kancelarija nemačkog Državnog tužilaštva u Berlinu, prenosi AP.

Navodi se da su tužioci saopštili da je uhapšeni 34-godišnjak identifikovan samo kao Mario R. i dodali da je policija pretražila dva objekta u Budimpešti i zaplenila dokaze, uključujući uređaje za računarsko skladištenje podataka.

Agencija AP prenosi da su nemački mediji objavili da je reč o Mariju Renhu, ultradesničarskom aktivisti iz Erfurta na istoku Nemačke, koji je osumnjičen da je upravljao sajtom Migrantenschreck (“Strah od migranata”), posredstvom kojeg je prodao stotine pištolja i pušaka sa gumenim mecima.

Oružje prodavao kupcima u Njemačkoj

Navodi se da je reč o oružju koje sa male razdaljine može da ubije čoveka.

Tužioci u Berlinu su saopštili i da je vatreno oružje, za čiju je prodaju morao da ima posebnu dozvolu, u najmanje 193 slučaja osumnjičeni prodao kupcima koji žive u Nemačkoj.

Navodi se da je Renh bio pod istragom vlasti barem od 2016. godine, kada je neimenovani bivši nemački poslanik podneo krivičnu prijavu protiv njega pod optužbom da vodi druge sajtove sa rasističkim i antisemitskim sadržajem.

Tužioci su naveli da traže izručenje uhapšenog Nemačkoj.

Izvor: Agencije