Uklonjeni grafiti ‘Vojvodina – Katalonija’

Vandali su natpise ispisali uz pomoć šablona na Trgu galerija (Tanjug)

Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo iz Novog Sada saopštilo je da su radnici tog preduzeća danas popodne uklonili sedam grafita ‘Vojvodina – Katalonija’, na pet lokacija u samom centru grada.

Kako se navodi u saopštenju, grafiti su osvanuli jutros, a radnici ‘Gradskog zelenila’ po prijavi građana odmah su izašli na teren i prekrečili ih.

“Vandali su natpise ispisali uz pomoć šablona i to: na Trgu galerija, u blizini Glavne pošte, dvadesetak metara od Skupštine grada, na zidu Vladičanskog dvora i na ogradi u ulici Miroslava Antića”, kaže se u saopštenju.

Pronaći počinioce

Iz JKP Gradsko zelenilo se nadaju da će nadležni uspjeti da pronađu počinioce i da će biti adekvatno sankcionisani, jer će se na taj način najefikasnije spriječiti dalje ruženje grada.

Vojvodina se ubraja u razvijene regione ne samo u Srbiji,nego i u Evropi.

Poslanici skupštine Vojvodine 2014. godine su uvjerljivom većinom izglasali su prijedlog izmijenjenog Statuta pokrajine.

Ustavni sud Srbije je krajem 2013. godine osporio dvije trećine odredbi prethodnog Statuta, i naložio pokrajinskom parlamentu da ih usaglasi sa republičkim ustavom.

Neki smatraju da taj Statut smanjuje autonomiju Vojvodine.

Mnogi u toj pokrajini zagovaraju otcjepljenje Autonomne pokrajine Vojvodine od Srbije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je više puta ponovio da to ne dolazi u obzir.

Izvor: Agencije