Uprava Milana smijenila trenera Allegrija

Milan je Allegri preuzeo u junu 2010. godine i već je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka Italije, a onda i italijanski Superkup (EPA)

Italijanski prvoligaš Milan smijenio je u ponedjeljak, dan nakon iznenađujućeg poraza u domaćem prvenstvu (Serie A) od 3:4 od Sassuola, Massimiliana Allegrija i zamijenio ga njegovim pomoćnikom Maurom Tassottijem.

„Nogometni klub Milan objavljuje da je oslobodio dužnosti trenera Massimiliana Allegrija i njegov stručni štab, a ekipu će privremeno voditi Mauro Tassotti“, objavljeno je na službenoj internetskog stranici kluba.

Sedmerostruki prvak Evrope se nakon 19 odigranih utakmica italijanskog prvenstva nalazi tek na 11. mjestu sa samo 22 osvojena boda, čak 30 manje od vodećeg Juventusa.

Za Napolijem, koji je na trećem mjestu koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje 20 bodova.

Duel sa Atleticom

Allegri (46) je ove sezone pobijedio samo u pet utakmica, no, uprkos lošem rezultatu u Serie A, Milan je ostao jedini italijanski predstavnik u Ligi evropskih prvaka ove sezone i u osmini finala idućeg mjeseca ga čeka okršaj protiv španskog Atletico Madrida.

Milan je Allegri preuzeo u junu 2010. godine i već u prvoj sezoni osvojio je naslov prvaka Italije, a onda i italijanski Superkup. U protekle dvije sezone Milan je prvenstvo završio na drugom, odnosno na trećem mjestu.

Italijanski mediji nagađaju da bi tim mogao preuzeti bivši napadač Milana 40-godišnji Filippo Inzaghi, koji sada vodi mlad tim, a neki spominju i dolazak još aktivnog igrača, Holanđanina Clarencea Seedorfa (37), trenutno člana brazilskog kluba Botafogo de Futebol e Regatas.

Izvor: Agencije