US Open: Čilić preko Simona u četvrtfinale

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić konačno je uspio pobijediti Francuza Gillesa Simona te nakon četiri sata i 13 minuta iscrpljujuće borbe u pet setova treći put u karijeri izboriti četvrtfinale US Opena.

Čiliću i Simonu je ovo bio peti međusobni dvoboj – Francuz je slavio u prethodna četiri, dvaput je pobjeđivao Čilić u pet setova na Grand Slam turnirima.

Čilić je u New Yorku  pobijedio Francuza sa 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3 i ostvario 19. pobjedu u 28 mečeva koji su odlučeni u petom setu, prenosi Hina.

“Sjajno se osjećam. Ovo je vrlo važna pobjeda za mene. Znao sam da se Gilles neće lako predati. Ostao sam koncentriran do kraja, pokazao sam psihološku snagu. Na početku petog seta sam spašavao break-loptu, ali onda sam do kraja meča odigrao odlično”, rekao je Čilić nakon pobjede.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, koji je lako pobijedio Australijanca Dominica Thiema rezultatom 6:1, 6:2, 6:4.

Đoković – Murray za polufinale

U utorak su odigrana dva preostala meča četvrtfinala: Francuz Gael Monfils je u tri seta pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova – 7:5, 7:6 (6), 7:5, dok je Švicarac Roger Federer lako nadigrao Španca Roberta Bautistu Aguta – 6:4, 6:3, 6:2.

U srijedu su na programu dva četvrtfinalna meča: Novak Ðoković iz Srbije će igrati protiv Britanca Andyja Murrayja, dok će Švicarac Stanislas Wawrinka plasman među četiri tražiti protiv Japanca Kei Nishikorija.

U konkurenciji tenisačica prve dvije polufinalistkinje su Kineskinja Peng Shuai i Dankinja Caroline Wozniacki.

Peng je u četvrtfinalu pobijedila Švicarku Belindu Benčić sa 6:2, 6:1 i prvi put prošla u polufinale jednog od četiri Grand Slama, gdje će igrati protiv Wozniacki, koja je lako savladala Talijanku Saue Errani sa 6:0, 6:1.

U srijedu su na programu dva preostala četvrtfinalna meča: Victoria Azarenka (Bjelorusija) – Ekaterina Makarova (Rusija) i Serena Williams (SAD) – Flavia Pennetta (Italija).

Izvor: Agencije