US Open: Đoković savladao Čilića, u finalu sa Federerom

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u finale US Opena savladavši kasno sinoć u polufinalu branioca titule Marina Čilića, u tri seta – 6:0, 6:1, 6:2.

Do prilike da se bori za ukupno desetu grand slam titulu, drugu u New Yorku, Ðoković je došao impresivnom igrom, prenose agencije.

„Ovo je definitivno moj najbolji meč na turniru, a došao je u pravom trenutku. Marin očigledno nije uspeo da pruži maksimum zbog povrede članka koja ga muči poslednjih nekoliklo dana, tako da je bilo vrlo hrabro da uopšte završi meč“, rekao je Đoković nakon pobjede.

„Nikad nije lako kada znate da vaš protivnik nije 100 posto spreman, ali sam morao da pokažem dobar intenzitet i držim se mog plana igre. Srećan sam što sam se plasirao u novo finale ovde“, dodaje.

“Očito je da nisam sasvim spreman”, rekao je odmah nakon poraza hrvatski teniser Marin Čilić.

Objasnio je razloge loše igre: “Prije meča sam razmišljao hoću li igrati ili ne. Odlučio sam igrati jer je riječ o Grand Slam turniru, da je bio neki drugi turnir, vjerojatno bih odustao od nastupa.”

Finale sa Federorm

Teniser iz Srbije igrat će svoje šesto finale US Opena sa švicarcem Rogerom Federerom i borit će se za desetu grand slam titulu.

Federer je u švicarskom okršaju bez problema svladao Stanislasa Wawrinku u tri seta, za sat i 32 minute igre.

Bilo je na kraju 6:4, 6:3, 6:1, što znači da je sjajni Federer i dalje bez izgubljenog seta na ovom turniru, a ukupno ih ima zaredom osvojenih 28, računa li se i turnir u Cincinnatiju.

U nedjelju će se igrati šesto ovosezonsko finale između Đokovića i Federera, dosad su tri otišla na stranu tenisera iz Srbije, a dva na stranu Švicarca, među ostalim i onaj posljednji, na betonu Cincinnatija.

“Definitivno je ovo bilo moje sjajno izdanje, možda i najbolje”, u kratkim je crtama opisao svoju izvedbu Federer.

Izvor: Al Jazeera i agencije