Uskoro izravna linija Istanbul – Dubrovnik

Izravna zrakoplovna linija na relaciji Istanbul - Dubrovnik odvijat će se tri puta tjedno (Reuters)

Od proljeća 2014. uspostavit će se izravna zrakoplovna linija na relaciji Istanbul – Dubrovnik tri puta tjedno, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Grada Dubrovnika nakon razgovora dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom na međunarodnoj konferenciji Croatia Forum. 

Kako se navodi u priopćenju, ministar Davutoglu telefonski je razgovarao s čelništvom uprave Turkish Airlinesa koje je prihvatilo inicijativu gradonačelnika Vlahušića te je dogovoreno da će se od proljeća 2014. uspostaviti izravna linija Istanbul – Dubrovnik tri puta tjedno, javlja Hina.

Ostvarenje ove inicijative preduvjet je za još veći porast broja turskih turista u Dubrovniku i regiji, kao i nastavak strateškog povezivanja Dubrovnika s povijesnim europskim gradovima.

Postoji interes na tržištu

Gradonačelnik Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić sastali su se danas i sa Alp Tekinom, direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku i Ayse Selcan Sanli, predstavnicom Veleposlanstva Republike Turske u RH.

Tekin je rekao kako Turkish Airlines leti u 234 svjetske destinacije te da za liniju prema Dubrovniku već postoji interes na tržištu.

Dominantna avio-destinacija

Vlahušić je istaknuo kako će Dubrovnik uskoro postati dominantna avio-destinacija u regiji, ulaz u Europu za turiste i s Bliskog i s Dalekog istoka, te veza za cijelu balkansku regiju.

Potrebno je uspostaviti elektronički model vize ili drugi jednostavan model koji će biti usklađen sa regulativom Europske unije kako bi se potrebna dokumentacija minimalizirala, istaknuli su sudionici sastanka.

Usuglašeno je kako će se osnovati radna skupina te će Turkish Airlines u suradnji sa Turističkom zajednicom provesti istraživanje tržišta i izraditi strateški plan koji će uključivati promotivne djelatnosti u trenutnim svjetskim odredištima Turkish Airlinesa.

Izvor: Agencije