Uznemirujući snimak: Autobus uletio u podzemni prolaz u Moskvi

Vozač autobusa, koji je danas uletio u podzemni prolaz za pješake u Moskvi, kad je poginulo pet ljudi, rekao je da je pokušao zakočiti, ali da su kočnice otkazale, saopćio je Istražni komitet Rusije.

“Prema riječima vozača, autobus koji se nalazio na stajalištu iznenada se sam počeo kretati. Pritom, uprkos njegovim pokušajima da zaustavi autobus, kočni sistem nije radio i autobus se nastavio kretati”, navodi se u saopćenju pres-službe Istražnog komiteta Rusije, a prenosi Sputnjik.

Vše od desetero ljudi povrijeđenoje  kad je autobus uletio u pješački podzemni prolaz u Moskvi, javlja TASS pozivajući se na izvor iz Hitne službe.

Vozač autobusa zadržan je u pritvoru.

Nesreća se dogodila u prometnoj oblasti u blizini metro stanice Slavjanski bulevar kad je u prolazu bio veliki broj ljudi. 

Policija istražuje dva moguća uzroka koja su dovela do nesreće, prenosi RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor, navodi RT. 

Pokrenuta istraga

Ranije je javljeno da je moguće da su otkazale kočnice autobusu ili je na autobus utjecalo obližnje vozilo. 

Sputnjik navodi iste moguće razloge za nesreću, pozivajući se na izvor iz Hitne službe, ističući da se teroristički napad ne razmatra kao mogući uzrok.

Ipak, napominje Sputnjik, policija nije potvrdila te informacije. 

U toku je istraga o okolnostima koje su dovele do nesreće.

Spasilačke službe i vatrogasci na mjestu su događaja, a upućeno je i deset vozila Hitne pomoći. 

Helikopter će evakuisati ranjene, navodi TASS.

Izvor: Agencije