Veliki požar u Zemunu, povrijeđeni vatrogasci

U gašenju požara jedan je vatrogasac opečen, a trojica su se nagutala dima (Edib Tahirovi? / Tanjug)

Jedan vatrogasac je ozlijeđen, a njih nekoliko nagutalo se dima u gašenju velikog požara koji je sinoć izbio u jednom salonu namještaja, te se proširio na obližnju tvornicu i jednu obiteljsku kuću u Zemunu.

Težih žrtava nije bilo, osim velike materijalne štete, a stanari okolnih kuća u zemunskoj ulici Cara Dušana su evakuirani, javio je Tanjug.

Prema navodima te beogradske agencije požar je izbio oko 22:00 sata te je tek poslije šest sati velikih napora desetaka vatrogasaca stavljen pod kontrolu.

Vatra je buknula u salonu namještaja “Numanović Pro Domo”, te se proširili na tvornicu “Gaj Inženjering” i obližnju kuću.

Još se ne znaju uzroci

U gašenju požara je jedan vatrogasac, zbog opekotina, prevezen u Urgentni centar, a lakše su ozlijeđena trojica njegovih kolega, potvrđeno je Blicu u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Na mjesto događaja došao je i ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović koji je konstatirao kako je “veoma teška situacija” i da su vatrogasci “rizikovali svoje živote” kako bi ugasili požar.

Najavio je i da će se o uzrocima požara moći govoriti narednih dana, “kada se obavi kompletan uviđaj”.

Tada će biti poznate i razmjere materijalne štete koja je pričinjena, javljaju beogradski mediji.

Pomogla i vojska

MUP Srbije je jutros potvrdio kako su pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizirali požar oko 4:00 sata, te da je vatra zahvatila najmanje 3.600 kvadrata skladišta i proizvodnih pogona.

Na gašenju požara bilo je angažirano ukupno 157 vatrogasaca s 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Pomogli su im i pripadnici Vojske Srbije, zaposlenici beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, te Javno-komunalno poduzeće “Vodovod i kanalizacija”.

I u prijepodnevnim satima na požarištu je bilo 30-a vatrogasaca i 10 vozila kako bi u potpunosti spriječili novo širenje vatre.

Izvor: Agencije