Velikokladuški napadač danas pred tužiocem

Napadač je u nedjelju pušten iz bolnice i od tada se nad njim provodi kriminalistička obrada (Anadolija)

Napadač Emir Pajazetović (1984) iz Velike Kladuše, koji je u nedjelju u ranim jutarnjim satima aktivirao eksplozivnu napravu u diskoteci EX, povrijedivši pritom više od 30 osoba, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva u Bihaću gdje je trenutno na ispitivanju, potvrdio je za Anadoliju glasnogovornik Tužilaštva Unsko-sanskog kantona Adnan Tulić.

Kako je Tulić kazao, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio krivično djelo teško ugrožavanje sigurnosti ljudi i imovine.

“Nakon ispitivanja će nadležnom Općinskom sudu Velika Kladuša odmah biti upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora”, rekao je Tulić.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će Sud u najkraćem mogućem roku, najvjerovatnije u toku dana, odlučiti o prijedlogu.

Stabilno stanje povrijeđenih

Napadač je u nedjelju poslije podne pušten iz bolnice i od tada se nad njim provodi kriminalistička obrada.

Nakon eksplozije bombe u diskoteci EX u Velikoj Kladuši, u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću primljene su 24 osobe, od kojih je 18 s težim tjelesnim povredama.

Glasnogovornica Kantonalne bolnice Maja Hadžimehmedović kazala je u ponedjeljak za Anadoliju da se šest pacijenata nalazi na odjeljenju intenzivne njege.

“Svi su stabilno. To jesu teška zdravstvena stanja, ali su stabilno. Radi se o ranama donjih i gornjih ekstremiteta i glave”, pojasnila je Hadžimehmedović.

Izvor: Agencije