Video: 11 poginulih u nevremenu u Moskvi

Najmanje 11 osoba poginulo je danas, a deseci su povrijeđeni u snažnom olujnom nevremenu, praćenom grmljavinom, koje je pogodilo Moskvu i okolne oblasti, saopćili su ruski zvaničnici.

U nevremenu je povrijeđeno 69 osoba, prenijeli su mediji. Zdravstveni zvaničnici potvrdili su da je povrijeđeno 50-ak osoba, među kojima su i djeca. 

https://www.instagram.com/p/BUrV__CldNq/

Oni su nastradali u različitim distriktima, gdje je nevrijeme oborilo drveće noseći sve pred sobom, rekao je izvor blizak službama za vanredne situacije.

Prema riječima visokopozicioniranog zvaničnika za vanredne situacije, u toku je evakuacija 60.000 osoba u regionu Stavropolja zbog opasnosti od poplava, prenio je AP. 

Ruski istražni komitet potvrdio je smrt šest ljudi: “Pet osoba poginulo je kad se na njih srušilo drveće u sjeveroistočnom, jugozapadnom i istočnom dijelu Moskve.” Oluja je oborila stotine stabala, a više vozila oštećeno je u Moskvi i predgrađu.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da je oluja poremetila željeznički saobraćaj i dovela do odlaganja više desetina letova na moskovskim aerodromima.

Tass navodi da se i oko rezidencije ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Gorkom, kod Moskve, srušilo nekoliko borova. Oluja je oštetila i krov na zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Izvor: Agencije