Video: Bdijenje na stadionu za poginule igrače Chapecoensea

„Veliki zeleni“, kako glasi nadimak tima, letjeli su u ponedjeljak za kolumbijski Medellin kada je pao avion. Šest od 77 osoba u letjelici je preživjelo, od čega tri nogometaša. (Reuters)

 

Desetine hiljada osoba okupilo se na stadionu u brazilskom gradu Chapeco gdje je održano bdijenje za žrtve avionske nesreće u susjednoj Kolumbiji gdje je poginuo veliki broj igrača lokalnog nogometnog kluba, prenose agencije.

Navijači brazilskog prvoligaša Chapecoense pješačili su iz centra grada do stadiona gdje su se molili i pjevali. Služba je održana i u lokalnoj katedrali.

„Veliki zeleni“, kako glasi nadimak tima, letjeli su u ponedjeljak za kolumbijski Medellin kada je pao avion. Šest od 77 osoba u letjelici je preživjelo, od čega tri nogometaša.

„Svjetla su se ugasila“

Stjuardesa Ximena Suarez je također preživjela, kaže kako su se „svjetla ugasila“ i više se ničega ne sjeća.

Članovi porodica igrača, prijatelji i navijači došli su na stadion Arena Conta, i dalje okamenjeni zbog gubitka voljenih.

„Zaista je teško govoriti, uvijek dolazimo na utakmice i sjedimo na istom mjestu. I danas smo došli, sjedimo i svjesni smo da ovog vikenda neće biti naših boraca na terenu, nikad ih više nećemo vidjeti“, govori navijač Daniel Marline.

Izvor: Al Jazeera i agencije