Video: Djeca u Novom Sadu zapalila beskućnika

Tri dječaka zapalila su jednog beskućnika, koji je nekoliko sati nakon toga preminuo od zadobijenih povreda, potvrđeno je u policijskoj upravi Novi Sad.

U Kliničkom centru Vojvodine, gdje je beskućnik preminuo, Tanjugu je rečeno da je on dovezen u Urgentni centar s izuzetno teškim povredama opasnim po život, usljed kojih je i preminuo. 

Policija u Novom Sadu identificirala je trojicu 12-godišnjaka koji su osumnjičeni da su u utorak oko 4:00 ujutro zapalili beskućnika.

Prema navodima izvora u policiji, maloljetnici su u dvorištu zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 52-godišnji D. T.

Policija je brzo identificirala osumnjičene i, u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad, s njima je obavljen razgovor.

Policija će podnijeti krivičnu prijavu tužilaštvu, ali će ona vjerovatno biti odmah i odbačena jer se radi o osobama koje po zakonu nisu krivično odgovorne, prenose mediji u Srbiji.

Na mjestu na kojem je čovjek zapaljen i danas se nalaze tragovi zločina, zemlja je crna od gareži, a vidi se trag mjesta na kojem je beskućnik ležao kad je zapaljen te upaljač, piše Blic.

Izvor: Agencije