Video: Juncker teturao zbog išijalgije, a ne zbog alkohola, tvrdi EU

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u srijedu je na summitu NATO-a posrtao zbog posljedica išijasa, izjavio je njegov glasnogovornik Margaritis Schinas, opovrgavajući glasine o tomu da je čelnik Unije bio u alkoholiziranom stanju.

Na video-snimci podijeljenoj na društvenim mrežama 63-ogodišnji Juncker tetura i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održala u sklopu NATO summita u Bruxellessu.

Lideru Europske unije pritom su, među ostalima, pomogli predsjednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a u jednom je trenutku morao priskočiti i nizozemski premijer Mark Rutte.

“Juncker je javno kazao da pati od išijalgije koja mu nerijetko ometa normalno kretanje. To mu je smetalo i u srijedu”, rekao je glasnogovornik Schinas na konferenciji za novinare u Bruxellesu. 

Schinas: Prilično neukusno medijsko izvještavanje

“Predsjednik želi javno zahvaliti nizozemskom i portugalskom premijeru Marku Rutteu i Antoniju Costi što su mu pomogli u trenutku kad ga je najviše boljelo. Sada uzima lijekova i osjeća se puno bolje”, objasnio je Schinas. 

Na pitanje novinara je li Juncker bio pijan, Schinas je odgovorio da je “prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismijavajući bolove” predsjednika Europske komisije. 

Već godinama se nagađa kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadjenuli nadimak “Juncker the Drunker”.

Njemačka vlada ima veliko povjerenje u Junckera

U međuvremenu se oglasila i njemačka Vlada, čiji je glasnogovornik Steffen Seibert rekao kako službeni Berlin ima “veliko povjerenje” u Junckera.

Seibert je to rekao odgovarajući na pitanje o medijskim izvještajima o Junckerovom zdravlju, prenio je Reuters.

Portugalski premijer Antonio Costa je kazao da se Juncker žalio na bol u leđima.

Izvor: Agencije