Video: Nevrijeme potopilo autocestu u Istri

[Igor Bijelić/YouTube]

Portal Istramet objavio je više videosnimki čitatelja koje prikazuju posve poplavljene dijelove sustava autocesta Istarski ipsilon nakon novog nevremena koje je pogodilo hrvatsku regiju Istru.

Kako su dojavili čitatelji i kako je zabilježeno na snimkama, blatna bujica na dijelu prometnice gotovo je dosegnula visinu zaštitne ograde koja razdvaja dva smjera.

U velikoj količini vode zapelo je nekoliko vozila, a bujice su na nekoliko mjesta poplavile dionice Istarskog ipsilona.

Bujice od pola metra

Hrvatski autoklub je izvijestio da je na Istarskom ipsilonu prekinut promet od čvora Baderna prema čvoru Višnjan zbog vode na kolniku.

U tijeku je ispumpavanje vode te iskopi uz kolnik, a prema riječima zapovjednika vatrogasne zajednice Istarske županije Dina Kozlevca, i vatrogasci su izašli ne mjesto događaja, prenosi Hina.

Osim njih, na terenu su i članovi tehničke ekipe Bina-istre, koji su pročistili “save šahtove” oko kriznog područja.

Nevrijeme je, javljaju hrvatski mediji, dijelove Istre pogodilo u poslijepodnevnim satima, a u kratkom je vremenu, kako piše Jutarnji list, napadalo toliko kiše da su nastale vodene bujice visine blizu pola metra.

Jaka kiša i bujice izazvale su brojne teškoće na više prometnica u Istri.

U utorak poplavljena Pula

Snažno nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom pogodilo je Istru i u utorak, točnije najveći istarski grad Pulu i okolicu.

Po podacima portala Istramet, najviše kiše palo je u Puli, 37 milimetara po kvadratnom metru, a kiša je bila toliko jaka da su bili poplavljeni neki dijelovi grada.

Najviše teškoća bilo je u samome gradskom središtu, gdje je zbog vode na prometnici ostalo nekoliko osobnih automobila. 

Izvor: Agencije