Video: Ofanziva Assadove vojske kod Damaska

Izvor: [SMART News Agency/YouTube]

Žestoki sukobi izbili su danas u istočnoj četvrti Damaska, uprkos primirju koje je od ponedjeljka na snazi u Siriji, navodi dopisnik AFP-a pozivajući se na neimenovani vojni izvor.

“Sirijska vlada blokira napad oružanih grupa koje su pokušale da uđu u istočni dio glavnog grada preko kvarta Jobar, koji je u rukama pobunjenika, što je dovelo do intenzivnih sukoba i granatiranja”, rekao je vojni izvor francuskoj agenciji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava javlja, pozivajući se na lokalne izvore, da su snage režima pogodile naselje Jobar sa nekoliko minobacačkih raketa.

Granatirane dvije četvrti Damaska

Istovremeno, AP javlja da opozicioni aktivisti i državni mediji navode da je između sirijskih trupa i pobunjenika danas došlo do sukoba, kao i da su granatirane dvije četvrti Damaska.

Sirijska državna novinska agencija SANA izvještava da su pobunjenici granatirali oblasti pod kontrolom vlade u istočnom kvartu Kabun, ranivši tri osobe, čime je prekršeno primirje uspostavljeno u skladu sa rusko-američkim sporazumom.

Opozicioni aktivista Mazen al-Shami tvrdi da su vladine snage napale Jobar, ali da su im se opozicioni borci oduprli.

On je dodao da borci Al-Kaide i Islamske države Irak i Levant, koji nisu obuhvaćeni primirjem, nisu prisutni u toj oblasti.

Izvor: Agencije