Video: Otvoren atletski stadion u Novom Pazaru

Pred nekoliko hiljada gostiju, u nedjelju je u Novom Pazaru otvoren moderni atletski stadion, prenose agencije.

Na skupu u novopazarskom naselju Hadžet, kako je poručeno sa svečanosti, gdje se nalazi najmoderniji objekat ove vrste u regiji, prisustvovali su najviši zvaničnici Vlade Srbije, predstavnici lokalnih samouprava općina iz okruženja, bratskih istanbulskih općina Pendik i Bayrampaša, javne ličnosti i učenici iz novopazarskih osnovnih i srednjih škola.

Prema riječima predstavnika Grada Novog Pazara, rezultati Atletskog kluba Novi Pazar doprinijeli su da atletika bude veoma popularna u ovoj regiji te je podrška je stigla od Grada i Vlade, kako bi svi zajedno doprinijeli da se u okviru kraljice sportova ostvare još bolji rezultati.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac, nekada sandžački sportista, koji je bio glavni pokretač inicijative za izgradnju atletskog stadiona, kazao je kako su stadion prije svega zaslužili atletičari, svojim radom i treniranjem.

Dan pobjede sporta i atletike

Domaćin svečanosti i potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocijenio je kako je otvaranje atletskog stadiona dan pobjede sporta i atletike.

On je istakao da na početku osporavana izgradnja stadiona.

Aktuelni premijer i kandidat za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić je najavio kako će u narednoj, trećoj fazi, do kraja ovog mjeseca, za izgradnju zatvorenog dijela atletskog stadiona biti uloženo još 18 miliona dinara (146.000 eura).

Za izgradnju ovog sportskog objekta Grad Novi Pazar i Ministarstvo sporta i omladine Srbije uložili su do sada 1,2 miliona eura.

Izvor: Al Jazeera i agencije