Oglasi

Video: Požar u Kaliforniji stigao do Los Angelesa

Vatra je zahvatila više od 26.000 hektara, prijeti 12.000 zgrada te je dovela do evakuacije oko 27.000 osoba.

Nekoliko hiljada kalifornijskih vatrogasaca se i dalje bori s požarima sjeverno od Los Angelesa, gdje su vlasti naredile evakuaciju stanovnika iz nekoliko četvrti.

“Vatra pustoši terene sa šipražjem istočno od autoceste 405. Stanovnici četvrti između Mulholland Drivea, na sjeveru, i Sunset Boulevarda, na jugu, dobili su nalog za evakuaciju“, rekli su vatrogasci.

U srijedu ujutro požar je uništio 20 hektara vegetacije i još nije obuzdan, rekao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti na Twitteru.

Divovski požar

Muzej Getty i kampus Univerziteta Los Angelesa se nalaze blizu zone požara.

Grad se guši u oporom dimu od kada je divovski požar nazvan "Thomas" izbio u ponedjeljak u okrugu Ventura, sjeverno od Los Angelesa.

Pomognut snažnim vjetrom, požar sada zahvata više od 26.000 hektara, prijeti 12.000 zgrada te je doveo do evakuacije oko 27.000 osoba.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je na Twitter postavio poruku podrške žrtvama požara, a Agencija za upravljanje hitnim situacijama je navela da je deblokirala sredstva za službe pomoći.

Prema meteorološkim službama, jaki vjetrovi će puhati barem do četvrtka.

U požarima je do sada stradala jedna žrtva.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.