VIDEO: Ruski avioni uništavaju tenkove ISIL-a

Izvor: YouTube / Минобороны России

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je videosnimak zračnih napada na ciljeve grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), u kojim su, kako tvrde, uništili 20 tenkova.

Pripadnici ISIL-a su te tenkove ranije zaplijenili od sirijske vojske, a rusko Ministarstvo navodi da je uništenje vojnih vozila potvrđeno u radio komunikaciji boraca te grupe, kao i iz drugih izvora.

Agencija TASS prenijela je da su sa baze Hmejmim u 15 borbenih letova izvedeni napadi na deset objekata “formacija terorista”.

Zračno izviđanje

Prema podacima Ministarstva odbrane, bombarderi Su-34 uništili su štab i komandni punkt boraca ISIL-a na periferiji Deyr-Hafira i Al-Baba u provinciji Halep i srušene građevine “u kojima su se krili komandiri terorista”, a da je uništeno oko 20 tenkova T-55.

Na istoku provincije Homs, nedaleko od grada Tadmora, borbeni par lovca-bombardera “Su-25m” i bombardera “Su-24” nanijeli su udare po dvije oblasti koncentrirane tehnike ISIL-a, navodi se u izvještaju.

TASS izvještava da avioni ruskog zrakoplovstva nastavljaju neprekidno zračno izviđanje, pronalaženje ciljeva i njihovo uništavanje.

Udari na Dayr Hafir [YouTube / Минобороны России]

Izvor: Agencije