Oglasi

Video: Ruski udari na položaje Fronta al-Nusra

Ruska vojna avijacija je izvela zračne udare na položaje ove oružane grupe u sirijskog pokrajini Idlib.

[YouTube/Минобороны России]

Ruska vojna avijacija je izvela zračne udare na položaje grupe Front al-Nusra u sirijskog pokrajini Idlib, izvijestilo je Ministarstvo odbrane Rusije te negiralo da su meta napada bili civili.

"Ruske zračne snage ne gađaju naseljena područja u Siriji", kazao je general Igor Konašenkov, glasnogovornik Ministarstva odbrane Rusije, u odgovoru na optužbe da su ruske snage gađale gusto naseljena područja u Idlibu.

 

[YouTube/Минобороны России]

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, ranije je objavila ruske snage proteklih dana izvode žestoke udare na sela i gradove u pokrajini Idlib, u kojim je ubijeno više od 37 civila, a ranjeno 58.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopćilo da su u proteklih 24 sata "ruski avioni gađali 10 terorističkih položaja u Idlibu".

[YouTube/Минобороны России]

Prije napada ruska vojska je, korištenjem bespilotnih letjelica i "drugih obavještajnih kanala", utvrdila kretanje pripadnika oružane grupe ka mjestu na kojim su izvedeni zračni udari.

Kako navodi rusko Ministarstvo odbrane, među metama, koje su udaljene od naseljenih područja, nalaze se podzemne baze oružane grupe, skladišta municije i oklopna vozila.

 

[YouTube/Минобороны России]

 

U napadima ruskih aviona su uništeni i raketni lanseri i radionice za proizvodnju automobila-bombi, dodaje se u saopćenju.

Izvor: Agencije