Video: Supertajfun Haima usmrtio četiri osobe

Vjetar dostizao brzinu od 315 kilometara na sat [YouTube / Patrick dela Cruz via Storyful]

Najmanje četiri osobe poginule su u naletu tajfuna Haima, jednog od najsnažnijih koji je pogodio Filipine. Obrušio se na arhipelag gdje je rušio kuće, čupao krovove i stabla, objavile su vlasti u četvrtak.

Supertajfun je pogodio kopno u srijedu navečer u sjevernoj pokrajini Cagayan, praćen vjetrom gotovo jednako snažnim kao onaj koji je pratio tajfun Haiyan, u kojem je u novembru 2013. smrtno stradalo ili nestalo više od 7.350 osoba, prenosi Hina.

Tajfun Haima je tijekom noći zahvatio poljoprivredne i planinske lokalitete na sjeveru glavnog otoka Luzona, gdje je dan otkrio prizore velike tuge i razaranja.

Tajfun Haima pogodio je obalna mjesta na Pacifiku

Najmanje četiri osobe su poginule, zatrpane klizanjem terena, među kojima dvoje mladih od 16 i 17 godina, a jedna se osoba smatra nestalom.

Supertajfun Haima je, praćen vjetrom brzine 225 kilometara na sat, pušući u naletima od 315 kilometara na sat, pogodio obalna mjesta na Pacifiku.

Prolazeći planinskim lancima, izgubio je malo snage i u četvrtak ujutro preselio na Južno kinesko more te se kretao prema Hong Kongu i jugu Kine.

Izvor: Agencije