Video: Trump pohvalio kongresmena koji je napao novinara

Trump i inače novinare naziva neprijateljima američkog naroda, te se redovno ruga novinarima da stvaraju 'fake news' (Reuters)

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je kongresmena iz Montane, Grega Gianfortea koji je pokušao srušiti na pod reportera za vrijeme kampanje za posebne izbore prošle godine.

Trump i inače novinare naziva neprijateljima američkog naroda, te se redovno ruga novinarima da stvaraju fake news (lažne vijesti), a pohvale kongresmenu je izrekao za vrijeme skupa u sklopu kampanje u Montani.

Izvor: YouTube

Zastupnik Gianforte mora raditi za opće dobro u sklopu kazne za napad na Bena Jacobsa, dopisnika britanskoga lista The Guardian, 24. svibnja 2017. godine, dan prije posebnih izbora za jedino kongresno mjesto iz Montane.

‘On je moj tip’

“Svaki tip koji pokuša srušiti drugoga na pod – moj je tip”, rekao je Trump novinarima na skupu na kojem se okupljenima kratko obratio i Gianforte.

Trump je rekao kako je najprije bio zabrinut da bi incident mogao naškoditi Gianforteovoj kampanji, ali je promijenio mišljenje.

“Rekao sam: ‘O, to je strašno! Izgubit će izbore’. A onda sam rekao: ‘Pričekajmo trenutak. Znam ga prilično dobro. Mislim da bi mu to moglo pomoći. I jest”, rekao je Trump.

Priznao krivicu

Gianforte, koji je pobijedio na izborima, izjasnio se krivim zbog napada na reportera.

Trump je na turi koja uključuje posjet trima državama na zapadu zemlje.

Zauzima se za republikanske kandidate koji se natječu za izbore u studenome u nadi da će zadržati kontrolu u američkome Senatu i Predstavničkom domu u rukama republikanaca.

Izvor: Agencije