Video: Ubijen osumnjičeni za pucnjavu na univerzitetu

U kampusu se nalazi veliki broj policajaca i vozila hitne pomoći (Arhiva)

Izvor: [Instagram/mayle_man_623]

Osumnjičeni za pucnjavu na Državnom univerzitetu u Ohiou, u kojoj je povrijeđeno osam ljudi, ubijen je, javljaju američki mediji.

Zvaničnik snaga sigurnosti rekao je da je situacija sada pod kontrolom. Osumnjičeni, koji je ubijen, navodno je bio porijeklom iz Somalije.

Mediji se pozivaju na zvaničnike koji su rekli da je ubijen 20-ogodišnji mladić, izbjeglica iz Somalije, koji je legalno boravio u SAD-u.

Državni univerzitet u Ohiou zatvoren je u ponedjeljak zbog izvještaja da je u kampusu došlo do pucnjave, javili su američki mediji. Na ljude se apeliralo da se sklone i izbjegavaju oblast univerziteta.

Incident se, navodno, desio u zgradi za nauku i inženjerstvo, a dosad je osam ljudi prevezeno u bolnicu. Jedna osoba u kritičnom je stanju.

Student Anthony Falzarano (22) kazao je da je bio u učionici za vrijeme pucnjave.

“Čuli smo sirene. Bio sam u učionici i svi su preko mobitela dobili poruku upozorenja. Sada se nalazimo u skloništu u susjednoj zgradi”, kazao je on.

Panciri i duge cijevi

Dodao je da se van zgrade nalazi veliki broj policajaca i vozila hitne pomoći.

“Policajci nose pancire i naoružani su dugim cijevima. Ne znam šta se dešava unutar zgrade, toliko je policajaca”, kazao je Falzarano ranije.

Jedan student (19) rekao je da su on i njegov prijatelj čuli tri do četiri pucnja.

Državni univerzitet u Ohiou jedan je od najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama, a pohađa ga više od 65.000 studenata iz cijele države.

Izvor: Agencije