Vidić pozvao Džeku u Inter

Džeko se u Cityju nije uspio izboriti za početni sastav (AP)

Kapiten Manchester Uniteda i uskoro novi fudbaler Intera Nemanja Vidić pozvao je reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku da mu se sljedeće sezone pridruži u milanskom klubu, javlja agencija Anadolija.

NBC Sports piše da je Vidić pokušao ubijediti napadača Manchester Cityja da na ljeto promijeni klub i da dođe u Inter.

Vidić smatra da bi Inter dovođenjem Džeke dobio veliko pojačanje i tako mogao parirati Juventusu.

Inače, Džeko je u nemilosti trenera Manuel Pellegrinija, a odigrao je samo devet kompletnih utakmica ove sezone u Premijer ligi, postigao osam golova i zabiležio pet asistencija.

Bez klubova Premiershipa

Prednost u odnosu na njega imaju Sergio Aguero i Alvaro Negredo, ali kako je Argentinac povrijeđen, Džeko je posljednjih sedmica prva opcija u napadu Cityja.

Džeko je u City stigao 2011. godine, kada je Nemanja Vidić rekao da Džeku smatra najboljim nogometašem na svijetu.

Manchester City će bh. napadaču ovog ljeta pokazati izlazna vrata, ali se on neće moći priključiti nekom drugom klubu engleskog Premiershipa, prenosi portal Goal.com.

Napadač nakon završetka sezone ima još godinu dana ugovora, ali kako se nije izborio za startnu poziciju u klubu, City je rekao da su ga spremni pustiti ovog ljeta za blizu 18 miliona eura.

Također, City kaže da o Džeki neće poslovati sa drugim klubovima Premiershipa, čime su isključili Arsenal koji je pokazivao interesovanje za bh. napadača.

Tottenham Hotspur je, također, pokazao interes i raspitivao se za napadača prije otvaranja januarskog prelaznog roka.

Izvor: Agencije