Više smrtno stradalih u nevremenu u Americi

Očekuje se da će temperature u dijelovima zemlje pogođenim nevremenom ostati na 10 do 20 stepeni ispod nule do kraja sedmice (EPA)

Najmanje 15 ljudi  je smrtno stradalo u incidentima izazvanim nevremenom proteklih nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama, uglavnom u saobraćajnim nesrećama, od čega osam u Oklahomi, saopćili su zvaničnici.

Spasilački timovi na sjeverozapadu Nevade pretražuju planinsku oblast tragajući za dvoje odraslih i četvoro djece.

Nestali su James Glanton (34) i Christina MacIntee (25), dvoje Glantonove djece između tri i 10 godina te dva nećaka Christine MacIntee, javljaju američki mediji.

Otkazane stotine letova

Snažna snježna oluja, koja je stigla prije početka zime, još nije prošla.

Očekuje se da će temperature u dijelovima zemlje koji su pogođeni nevremenom ostati na 10 do 20 stepeni ispod nule do kraja sedmice, saopćila je Nacionalna meteorološka služba.

Oluja će večeras napustiti Istočnu obalu, ali živa u termometru se neće popeti iznad nule bar do petka, objavili su meteorolozi.

Portland, Oregon i Chicago će zahvatiti ledena kiša u toku ove sedmice, a nova poledica, snijeg i ledena kiša pogodit će Washington. 

U međuvremenu, aerodromi se ponovo otvaraju, ali situacija na putevima je i dalje teška.

Danas je otkazano oko 775 letova, što je manje nego prethodnih dana, budući da je jučer otkazano 1.900, a u nedjelju 2.800 letova.

Izvor: Agencije