Vlada suspendirala grčko nogometno prvenstvo

Ove sezone Prva liga Grčke je dva puta bila prekinuta zbog izgreda (Reuters)

Suočena s novim valom nasilja na nogometnim terenima, nova grčka Vlada odlučila je suspendirati održavanje nogometnog prvenstva ove europske države (Superliga), i to na neodređeno vrijeme, javljaju svjetske agencije.

Predsjednik Superlige, u kojoj je 18 najboljih grčkih klubova, potvrdio je suspenziju ne samo Prve, već i utakmica Druge lige.

“Imamo novu Vladu, koja nastoji riješiti problem nasilja u nogometu te očito donijeti nove zakone kojima bi to ostvarila”, kazao je Giorgos Borovilos.

Tuča klupskih zvaničnika

Ove sezone Prva liga Grčke je dva puta bila prekinuta zbog izgreda, a sadašnja odluka o suspenziji stigla je poslije nereda tokom vikenda na derbiju između Olympiakosa i Panathinaikosa, kao i zbog tuče klupskih zvaničnika tokom sastanke Udruženja lige u utorak.

Stranka Syriza je nakon pobjede na izborima upozorila prvoligaše da neće dobiti licencu za nastup ako ne uvedu sigurnosne kamere na stadionima i personalizirani sistem kupovanja ulaznica.

Zamjenik ministra sporta u novoj Vladi Grčke Stavros Kontonis rekao je privatnoj Sky televiziji da liga neće početi naredne sezone ukoliko se ne primijene dugo odlagane mjere sigurnosti.

Izvor: Agencije