Vlasnik Intera potvrdio dolazak Vidića u klub

Vidić je prošlog mjeseca rekao da će napustiti United na kraju sezone, nakon osam godina u Old Traffordu (AP)

Predsjednik italijanskog nogometnog kluba Inter Erick Thohir danas je zvanično potvrdio kako će srbijanski internacionalac Nemanja Vidić od naredne sezone nositi dres milanskog kluba, prenose agencije.

Thohir je u izjavi za zvaničnu internetsku stranicu kluba naveo kako s velikim zadovoljstvom objavljuje da je postigao sporazum s aktuelnim kapitenom engleskog premierligaša Manchester Uniteda.

„Riječ je o jednom od najboljih defanzivaca na svijetu, čije će iskustvo, harizma lidera i kvalitet biti ključni za ekipu“, kazao je Thohir.

Nije objavio detalje transfera, ali su italijanski mediji prethodnih dana spominjali trogodišnji ugovor s početnom godišnjom platom od 2,8 miliona eura, koja uz bonuse može „porasti“ i do 3,3 miliona.

Slobodan igrač

Vidić je prošlog mjeseca kazao da će napustiti United na kraju sezone, nakon osam godina u Old Traffordu. Njegov ugovor s engleskim timom ističe na ljeto, tako da će u Italiju stići kao slobodan igrač.

Vidić je ponikao u beogradskoj Crvenoj zvezdi, a igrao je još za subotički i moskovski Spartak, iz kojeg je 2006. godine, za sedam miliona funti, prešao među ‘Crvene đavole’, gdje je odigrao 287 utakmica i postigao 19 golova.

S engleskim klubom osvojio je pet titula u Premier ligi, Ligu evropskih prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet Community Shieldova.

Za reprezentaciju Srbije nastupao je 56 puta i postigao dva gola.

Izvor: Agencije