Vojvodina angažirala njemačkog asa Brehmea

Brehme će ostati upamćen po tome što je golom iz penala u 85. minutu donio reprezentaciji Njemačke titulu prvaka svijeta u finalu protiv Argentine 1990. godine u Italiji (EPA)

Legendarni njemački nogometaš Andreas Brehme angažiran je u Fudbalskom klubu Vojvodina za posao pozicioniranja kluba u Srbiji i inostranstvu, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Radioteleviziju Vojvodine.

Nekadašnji njemački reprezentativac i član Bayern iz Minhena, milanskog Intera i Kaiserslauterna predstavljen je danas u Sportskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku u društvu predsjednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića.

„Nijednog trenutka neću se miješati u rad trenera Ivanovića. Moj zadatak jeste da poradim zajedno sa ljudima u Upravi da dotaknemo poziciju kakvu i zaslužuje klub takve tradicije i omladinske škole“, rekao je Nijemac.

Penal iz 1990.

Kako su naglasili iz novosadskog superligaša, „Vojvodina je načinila iskorak u odnosu na uobičajene fudbalske relacije u Srbiji“.

Brehme će ostati upamćen po tome što je golom iz penala u 85. minutu donio reprezentaciji Njemačke titulu prvaka svijeta u finalu protiv Argentine 1990. godine u Italiji.

Za „Elf“ je ukupno nastupio 85 puta, uz osam golova.

Izvor: Agencije