Vojvodina: Sjednica dviju vlada nakon 13 godina

Aleksandar Vučić, Igor Mirović, Vlade, Srbija, Vojvodina, Sjednica
Igor Mirović je na konferenciji za novinare s Aleksandrom Vučićem rekao da će ulaganja biti značajana i u nacionalne projekte (Tanjug)

U Novom Sadu u subotu je održana zajednička sjednica pokrajinske i republičke vlade, prva nakon 13 godina.

Predsjednik vojvođanske vlade Igor Mirović rekao je da su precizirani svi detalji razvoja Vojvodine u idućem razdoblju i da je za to u proračunu osigurana značajna financijska podrška te se nada kako će se konkretni rezultati vidjeti već za šest mjeseci.

Osim projekata od nacionalnog i regionalnog značaja, na dnevnom redu su bila i pitanja poput poticaja razvoja nedovoljno razvijenih općina u Vojvodini.

Razmatrani su i prioritetni projekti u području navodnjavanja i prometne infrastrukture. 

Nacionalni, regionalni i lokalni projekti

Mirović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem nakon sjednice rekao da će ulaganja biti značajana i to u nacionalne projekte, poput subotičkog kazališta, zgrade RTV-a, Kliničkog centra, zatim u regionalne i konačno u lokalne projkete, posebno u onim sredinama koje zaostaju i ispod su prosjeka zemlje.

“Uveren sam da možemo mnogo više u odnosu na plan koji smo izneli na početku, nakon formiranja pokrajinske vlade”, poručio je Mirović, kako prenosi Tanjug.

Pokrajinski premijer Igor Mirović ocijenio je u petak da je zajednička sjednica dviju vlada izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njezine građane jer se radi o prvoj zajedničkoj sjednici dviju vlada nakon 13 godina.

On je rekao da očekuje da planovi koje ima Vojvodina više neće biti “mrtvo slovo na papiru”, već dio zajedničkih napora da se unapredi život u Pokrajini.

Izvor: Al Jazeera i agencije