Vučić: Gjenero važnija vijest od mene i Putina

Vučić iznenađen što je hrvatski analitičar za javni servis bio važnija vijest od Vladimira Putina (Tanjug)

Mandatar za sastav vlade Srbije Aleksandar Vučić komentirao je jučerašnje izvještavanje Radiotelevizije Srbije o njegovoj posjeti Moskvi, navodeći da je iznenađen što je hrvatski analitičar Davor Gjenero za javni servis bio važnija vijest od Vladimira Putina.

Navodeći da je posjeta Moskvi bila tek treća vijest u Dnevniku, a da je prije njega RTS pustio Gjenera, Vučić se našalio da mora obavijestiti i Putina da “ima neki stručnjak” koji će uvijek biti prva vijest, izvijestio je Tanjug.

“Moram da proverim zašto je toliko važan. Moram da javim i Putinu, sad ću da mu pošaljem dopis – ako nisi znao, ima Davor Gjenero, taj je mnogo važniji od tebe”, rekao je.

‘Nezavisni servis’

“Vodi računa kad dolaziš na Balkan, uvek prvo vidi gde je Gjenero, ako on ima događaj tog dana, nemoj da se pojavljuješ, nećeš biti prva vest”, nastavio je Vučić.

“‘Aj što je Gjenero važniji od mene, nego što je važniji i od Putina“, rekao je Vučić uz osmijeh, prenose mediji.

On je primijetio da će morati da se sretne sa “tim stručnjakom”, koji je važnija vijest od Putina.

“Hrvatski analitičar je bio belosvetska vest… Rasturio je Putina po značaju. On je bio pre Putina… Ko si bre ti Putine, Rusija, kad je tu Davor Gjenero to je važna vest”, rekao je Vučić šaleći se, i zaključio da je RTS nezavisni javni servis i da se ne miješa u njegovu uređivačku politiku.  

Vučić je u četvrtak boravio u privatnoj posjeti Moskvi, gdje se sastao i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Njegova posjeta nije ranije najavljena, a mandatar za sastav vlade Srbije razgovarao je sa Putinom o “daljem unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje”.

Izvor: Agencije