Vučić i Thaci 23. marta na sastanku kod Mogherini

Aleksandar Vučić i Hashim Thaci će nastaviti razmjenu informacija kada je u pitanju faza dijaloga (Arhiva)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sa predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za vanjske poslove.

”Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini bit će domaćin sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hashima Thacija, koji će se biti održan 23. marta u Briselu”, navodi se u saopćenju koje je glasnogovornica EK-a Maja Kocijančić proslijedila Tanjugu.

Normalizacija odnosa Srbije i Kosova

U saopćenju se dodaje da će Vučić i Thaci nastaviti razmjenu informacija kada je u pitanju faza dijaloga koja se odnosi na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, kao i da će razmotriti rad na provedbi već postignutih dogovora.

Sastanak Vučića i Thacija bi se trebao dogoditi u poslijepodnevnim ili večernjim satima u idući petak, prema informacijama Tanjuga iz diplomatskih izvora u Briselu.

Istog dana u Briselu se završava dvodnevni samit lidera Evropske unije, kome će prisustvovati šefica diplomatije EU-a Federica Mogherini.

Izvor: Agencije