Vučić: Imat ću Ivaniću šta kazati poslije izbora u BiH

Aleksandar Vučić je kazao da se neće miješati u unutrašnja pitanja u Bosni i Hercegovini (Arhiva)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da Srbija drži do sebe, dostojanstva i do svog naroda, da više ne vodi politiku da pristaje na sve, te da razumije da će poslije izbora u Bosni i Hercegovini biti još veći pritisci na Srbiju.

“Bićemo malo, ali ostrvo slobode i ponosa, koje će biti na evropskom putu, ali će čuvati i gajiti najbolje odnose i sa Ruskom Federacijom i držati do sebe”, rekao je on za beogradske medije.

Na konstataciju novinara da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao da se nijedna zemlja, pa ni Srbija, ne treba miješati u tamošnje izbore, kao i da neće komentirati izjavu predsjednika Srbije o miješanju stranih faktora dok ne budu poznati neki dokazi, Vučić je rekao da će iznijeti te dokaze, a da je dovoljan samo jedan da pokaže kako bi se vidjelo šta su neki radili.

‘Svi znaju, prave se naivni’

Objasnio je da to neće ni biti neko iznenađenje, jer svi to znaju, “samo se prave naivni” i da će samo pokazati šta su neki radili “po imenu i prezimenu i ništa više”, prenosi Tanjug.

Vučić je kazao da se neće miješati u unutrašnja pitanja u Bosni i Hercegovini, da vidi da im je Srbija najveći problem, a da će imati šta reći Ivaniću kada se završe opći izbori u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. oktobra.

“Ako budem imao priliku da ga [Ivanića] sretnem jednog dana, njemu ću u lice reći, ali ću svakako javno reći šta mislim o svemu tome po okončanju izbora”, zaključio je predsjednik Srbije.

Izvor: Agencije