Vučić nudi 10 miliona eura za trofej na Mundijalu

Vučić je ukazao da su reprezentativci dobri momci iz dobrih porodica (Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas fudbalsku reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i poručio da očekuje odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Osigurali smo rekordne nagrade, najviše do sada”, rekao je predsjednik Vučić i precizirao da pobjeda “nosi” 10 miliona eura.

Pohvalio je igrače, rekavši da su poslije napornih sezona u svojim klubovima došli da se bore za zemlju. 

„Cela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim ”idite, pa kako bude”. To ”kako bude” ne razumem, ako se mi takmičimo da poziciju zemlje popravimo. Verujemo u vašu, snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite“, naglasio je Vučić. 

On je istakao da su osigurane rekordne nagrade. 

„Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i “ovlašćen” sam da saopštim da će reprezentacija ako osvoji prvo mesto dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra“, kazao je Vučić. 

Novac nije presudan

Ukazao je da, ako osvoje srebrnu medalju mogu da računaju na pet miliona eura, a ako prođu „grupu“ 500.000 eura. 

Rekao je i da novac nije presudan, jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima. 

“Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno da predstavljate našu zemlju, borite se za našu himnu, crveno, plavo, belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret“, poručio je Vučić. 

Vučić je kazao da, pošto je pogodio da će Srbija uzeti osam medalja na prošlim Olimpijskim igrama, a mnogi su se sprdali zbog toga s njim nakon što je Novak Ðoković ispao, i najavio da će u Tokiju Srbija osvojiti 12 medalja, i da će se mnogi iznenaditi kako će reprezentacija igrati na Svjetskom prvenstvu. 

„Doći će mnogo dalje od onoga što su mnogi skeptici, pre svega u našoj zemlji, i inostranstvu, prognozirali“, rekao je on. 

Vučić je ujedno poručio da se podrazumijeva da će srbijanska reprezentacija pobijediti Švicarsku.

Vučić fudbalerima poželio sreću

Fudbalerima je poželio mnogo uspjeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu se zahvalio na odličnim pripremama. 

Vučić je ukazao da su reprezentativci dobri momci iz tako dobrih porodica. 

„Hvala rukovodstvu FSS na ozbiljnom radu i odgovornosti. Od fudbalske organizacije očekujemo još bolje rezultate, pre svega za reprezentaciju, ali i naravno i za klupski fudbal“, podvukao je on.

Vučić je podsjetio da je država pomogla FSS više nego ikada u finansijskom smislu i zahvalio se na pomoći brojnih javnih preduzeća. 

Izvor: Agencije