Vučić o Komšiću: Ponekad je bolje prećutati

Neću da koristim svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, rekao je Aleksandar Vučić (Rade Preli? / Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u četvrtak, komentirajući izjavu novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, kako je “ponekad bolje prećutati”.

Poručio je kako želi odgovorno graditi odnose s Bosnom i Hercegovinom.

“Srbija želi dobru saradnju sa Bosnom i Herceglovinom i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva – sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem”, rekao je Vučić.

Istaknuo je kako “neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga”.

Nije ‘naročito srećan’

Priznao je, ipak, da “nije naročito srećan zbog takve izjave”.

“Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti”, ukazao je Vučić.

Komšić je ranije izjavio da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je nakon izbora Dodika za člana bh. Predsjedništva “malo vjerovatno da Bosna i Hercegovina i formalno prizna nezavisnost Kosova”.

Izvor: Agencije