Vučić: Podržat ću Nikolića ako se kandidira

Aleksandar Vučić: Nečija privrženost i poštovanje rada Vlade vidi se u trenucima kada je teško, a ne lako (Getty Images)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak navečer da će predsjednik te države Tomislav Nikolić imati podršku Srpske napredne stranke ukoliko se bude odlučio kandidirati i na sljedećim predsjedničkim izborima.

“Ako se ja budem pitao, imaće podršku”, rekao je premijer za Radio-televiziju Srbije, prenosi agencija Tanjug.

Vučić je kazao da je Nikolić dao podršku Vladi u najtežim trenucima, da je mogao okrenuti glavu i kazati kako mu se ne sviđa to što se radi i mjere koje se poduzimaju za oporavak države, onda kada se to gotovo nikome i nije sviđalo.

“Nije kritikovao, i to poštujem”, rekao je Vučić i dodao da je Nikolić, čak i da se ostave po strani njihovi lični odnosi, pokazao razliku između pravih političara i ljudi koji misle dobro i onih koji to nisu.

‘Istureni’ Ivica Dačić

Na pitanje vjeruje li lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću i ima li osjećaj da se Dačić nije “dovoljno isturio” kada su ga napadali sa Zapada, Vučić je odgovorio: “Nisu se ‘isturili’ ni neki iz SNS-a.”

Dodao je kako se ovdje misli da je neko koga napadnu sa Zapada “gotov” te ostali gledaju da se ne zamjere, jer misle da bi trebali biti “sledeći igrači”.

Vučić je podsjetio da je bilo više takvih napada i da su se mnogi tada sklonili, zato što neki i sada misle da strane ambasade trebaju držati vlast u Beogradu.

Kako je rekao, nečija privrženost i poštovanje rada Vlade vidi se u trenucima kada je teško, a ne lako, i dodao da mu je najvažnije boriti se do postizanje cilja.

“Neću da odustanem”, poručio je Vučić.

Izvor: Agencije