Vučić poklonio Plenkoviću srbijanske čokolade

Hrvatski premijer i srbijanski predsjednik nemaju isto viđenje za rješenje pitanja namirivanja ratne štete (Tanjug)

[Izvor: Tanjug]

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poklonio je danas svom hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću paket proizvoda kompanije Pionir iz Subotice.

Plenković je na pitanje novinara da li će pojesti tu čokoladu odgovorio: “Bez problema”.

Vučić je, po otvaranju 20. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, zajedno s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem obišao štandove izlagača, među kojima i štand srbijanske privrede.

On je političarima iz regije ukazao na kvalitet srbijanskih proizvoda, a i njima i srbijanskim privrednicima na potrebu privredne saradnje u regiji.

Vučić u Mostaru predvodi državno-privrednu delegaciju Srbije.

Incident u Dubrovniku

O čokoladama proizvedenim u Srbiji govorilo se i u decembru prošle godine. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tada je posjetila Dubrovnik povodom Dana dubrovačkih branitelja i tom se prilikom, između ostalog, susrela sa djecom iz dubrovačkog vrtića.

Jedan ogorčen roditelj se javio Dubrovačkom dnevniku i izjavio kako je njegovo dijete u vrtiću od predsjednice dobilo na poklon čokoladicu proizvedenu u Srbiji.

Cio slučaj u Hrvatskoj je okarakteriziran kao skandal, a hrvatska predsjednica kazala je da je bila neugodno iznenađena kad je saznala da je djeci podijelila čokoladice koje nisu proizvedene u Hrvatskoj te da je zbog slučaja provela istragu u svom uredu.

“Nažalost, jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara pakirala je tu košaru “, rekla je tada Grabar-Kitarović medijima.

“Razgovarali smo s našim djelatnicima, napravili istragu i vidjeli što se dogodilo i to se neće ponoviti. A onim roditeljima koji su dobili te čokoladice ispričat ćemo se i poslat ćemo hrvatske proizvode”, dodala je hrvatska predsjednica.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je tada slučaj sa čokoladama subotičkog Pionira u Hrvatskoj kao “znak problema u hrvatskom društvu” te poručio da za hrvatsku robu nema problema u Srbiji i da čokoladice nisu povod za populističke igre.

Izvor: Al Jazeera i agencije