Vučić priznao da je ‘ispao glup’ jer je šaljivi podatak iznio kao stvarni

Da sam malo razmislio i da nisam bio umoran, shvatio bih odmah, rekao je Vučić (Dimitrije Goll / Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao je da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta.

Dodao je kako je bio umoran i nije razmislio te da je “ispao glup”.

“Želim da se izvinim građanima. Sinoć sam na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevinskom sektoru koje se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici – da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah”, rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

‘Nije bilo loše namjere’

Za svoj tim je rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvek donosio pobede i da će to činitii u budućnosti.

“To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo”, istakao je Vučić.

Povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu “Beograda na vodi” rekao je da u SAD-u na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

Izjava je izazvala lavinu šaljivih komentara na društvenim mrežama. Neki su odmah izračunali da to znači da dnevno u toj zemlji pogine više od 8.500 perača prozora, drugi da je broj poginulih perača prozora samo u jednoj godini veći nego broj žrtava SAD-a u Drugom svetskom ratu.

Izmišljeni podatak o nesrećama perača prozora objavio je svojevremeno američki satirični portal Onion.

Izvor: Agencije