Vučić: Spot u avionu koštao između 100 i 400 eura

SNS je u kampanji potrošio 'gotovo ništa', a dio produkcije će platiti kada se raspišu izbori, kaže Aleksandar Vučić (Jaroslav Pap / Tanjug)

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da je snimanje predizbornog spota “Avion”, koji je imao veliki broj pregleda, koštalo između 100 i 400 eura, dok “drugi predsednički kandidati troše dnevno 20.000 ili 40.000 evra, a da ih niko ništa ne pita”.

On je novinarima rekao da avion u kojem je sniman spot nije funkcionalan, već stari.

Također je istakao da je taj spot snimio 25 dana prije nego što ga je Glavni odbor SNS-a prihvatio kao kandidata i objasnio da spot ima dvije verzije – jednu u kojoj podržava aktuelnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića kao kandidata za predsjednika i drugu, koja je objavljena.

SNS je u kampanji potrošio “gotovo ništa”, a dio produkcije će platiti kada se raspišu izbori, kaže Vučić.

“I nikome nećemo da ostanemo dužni na bilo koji način. Proveravam priče da jednoj televiziji nije nešto plaćeno, jer sam poznat po tome da nikada ne kasnimo”, rekao je Vučić.

Optužbe Jeremića

Vučićeva izjava uslijedila je nakon što je u nedjelju navečer kandidat za predsjednika Srbije i predsjednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić rekao da je Vučić zloupotrijebio državne resurse da bi snimio predizborni spot.

Dodao je da diktatori imaju tendenciju izjednačavati sebe sa državom i narodom.

“Mene pitaju koliko trošim na kampanju… Pa sve što je potrošeno do sada koštalo je manje od iznajmljivanja aviona, ako ga je uopšte platio. A možda ga nije platio, možda je Air Serbia naterana da mu dâ avion. Što je verovatno slučaj”, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Gornjeg Milanovca, a prenosi njegov tim.

Jeremić je rekao da se mnogi danas sa zlobom sjećaju i spominju DOS (Demokratska opizcija Srbije) i njega nazivaju “dosovskim kandidatom”, a da su mnogi iz DOS-a bliski saradnici Vučića.

Izvor: Agencije