Vučić: Tramp prihvatio poziv da dođe u Srbiju

Donald Trump priredio je prijem za učesnike zasjedanja Generalne skupštine UN-a (Službena fotografija Bij?l? ku?? - foto Andr?a Hanks)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u New Yorku da je američki predsjednik Donald Trump prihvatio njegov poziv da posjeti Srbiju.

“Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbiji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo”, rekao je Vučić novinarima u New Yorku.

Vučić je kasnije za RTS dodao da to kada će doći do posjete zavisi od Trumpove agende i drugih stvari.

Predsjednik Srbije je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsjednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u New Yorku povodom održavanja Generalne skupštine UN-a, čak četiri puta rukovao s Trumpom, s kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike razgovarati.

On je objasnio da je imao priliku malo duže od ostalih čelnika provesti u društvu Trumpa i da mu je mogao iznijeti razloge zašto treba doći u Srbiju.

“Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom”, istakao je Vučić.

Razgovor s Melanijom

O politici uopće, kaže, vrlo su kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želio, prenosi agencija Tanjug.

Prenio je da je, posljednji put kada se s njim rukovao, Trump potvrdio da je prihvatio poziv i da želi doći u Srbiju.

S Melanijom Trump, naveo je predsjednik Srbije, razgovarao je na mješavini srpskog i slovenskog, tako da su se “odlično razumeli”, objasnio je.

“Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku”, ukazao je Vučić i primijetio da je bio lijepo primljen na tom prijemu.

Izvor: Agencije