Vučić: Vrijeme za bolje odnose s Hrvatskom

Aleksandar Vučić, Premijer, Srbija
Vučić: Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da [Andrej] Plenković misli isto i nada se istom (EPA)

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako se nada da će Srbija i Hrvatska imati puno bolje odnose nakon što je na čelo vlade u Zagrebu došao Andrej Plenković, ali je ocijenio da atmosfera “nije laka”.

“Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da Plenković misli to isto i nada se istom”, rekao je Vučić tijekom posjeta Hamburgu, odgovarajući na pitanje kako vidi buduće odnose Srbije i Hrvatske nakon što je novi vođa HDZ-a preuzeo dužnost premijera.

Vučić je rekao da dvije zemlje mogu dati novi impuls u odnosima iako atmosfera “nije laka”, prenosi Hina beogradske medije.

Posjet predstavnicima hrvatske zajednice

“Nemam dokaze i nisam siguran, ali nadam se da možemo izgraditi puno bolje odnose, radi obje naše zemlje i u korist oba naroda”, izjavio je Vučić.

Dodao je da najmanje što on može učiniti jest obećati narodima i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji da će učiniti sve što može da se ispune njihove želje.

Srbijanski premijer najavio je da će idućih dana posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji i otvoriti nove asfaltirane ceste, navode mediji.

Izvor: Agencije