Vučić za politiku dobrih odnosa Srba i Bošnjaka

'Šta osećamo dok slušamo od vođe kako nam neverovatno dobro ide?', pita autor (Tanjug)

Premijer Srbije i predsjednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako se nada podršci iz Novog Pazara i pobjedi na izborima za predsjednika, ali kako nikada nikome nije i neće obećavati ništa što je protivno zakonu, prenosi agencija Tanjug.

Vučić je rekao kako ne zna kakvu podršku može očekivati iz Novog Pazara, da bi, na konstataciju novinara kako ga je danas javno podržao lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić, kazao kako se zalaže za politiku dobrih odnosa Srba i Bošnjaka, kao i za politiku autoputeva, novih radnih mjesta…

“Nikada ništa ne možete i ne smete da obećavate bilo kome bilo šta što je mimo zakona. Niti sam to činio, niti ću da činim. Da li želim dobro Novom Pazaru, Bošnjacima, Srbima..? Želim svima dobro, jer sam predsednik Vlade svih građana ove zemlje”, rekao je premijer Srbije.

Upitan da li ima načina da se stane na put nelegalnoj gradnji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, iza kojeg stoji Zukorlić, Vučić je odgovorio kako niti je video, niti zna gdje je taj objekat.

“Šta god da kažem, ne zato što se bilo čega ili bilo koga plašim… Želim i njemu sve najbolje i hvala, i želim svima sve najbolje. Ali, naravno, onako kako je u skladu sa zakonom, tako će i biti”, kazao je Vučić.

Obećao nova ulaganja

Govoreći o razvoju Novog Pazara, on je istakao kako je za to potrebno da dođe neka velika fabrika, koja bi zaposlila bar 1.000 ljudi, kako se već o tome vode razgovori, ali kako ne može ništa reći dok ne bude sve dogovoreno.

“Radićemo na tome, kao što smo Kruševac i Niš završili”, rekao je Vučić i naglasio kako će nekoga dovesti po svaku cenu, “šta god bilo i kako bilo”.

Predsjednik Vlade Srbije je najavio još ulaganja u Novi Pazar i podsjetio kako je u posljednje tri godine dato 2,5 miliona eura toj opštini.

Kako je istakao, ne pravi tu vrstu razlike da li je neko Bošnjak ili Srbin.

“Ja sam predsednik Vlade Srbije i svih njenih građana i tako ću se ponašati koju god funkciju budem obavljao”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije