Oglasi

Vujanović: Manjine su most prema susjedima

Predsjednik Crne Gore istakao je kako su investicije iz EU-a preduslov napretka svake države u regiji.
Vujanović: Crna Gora je stabilna zemlja, koja sigurnim korakom napreduje ka članstvu u EUAFP/Getty

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je izjavio je da je ta država odlučna na putu ka Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, kao i da sa susjedima nema otvorenih pitanja.

"Crna Gora je stabilna zemlja, koja sigurnim korakom napreduje ka članstvu u EU. Takođe, rasprostranjeno je uvjerenje da će Crna Gora postati članica NATO-a na prvom samitu Alijanse posvećenom proširenju tog saveza", kazao je crnogorski šef države.

On je, na panelu o temi Crna Gora i njeni susjedi - uloga evropskih integracija u procesu stabilizacije i razvoja regije, koji je održan u Budvi, kazao da ulazak u EU donosi niz prednosti.

"Važan aspekt evropskog integracionog procesa je progresivno uključivanje ekonomije zemlje kandidata u tržište EU-a. Reforme koje se u tome podrazumijevaju su očigledno zdrave za njenu ekonomiju", naveo je Vujanović te dodao kako su investicije iz EU-a preduslov napretka svake države u regiji.

Predsjednik Crne Gore je, kako je u nedjelju saopćeno iz njegovog kabineta, istakao da je Crna Gora posvećena politici dobrosusjedstva.

"Crna Gora pristupa svojim susjedima sa prijateljstvom i spremnošću na saradnju na svakom planu. Velika je vrijednost Crne Gore u njenim manjinskim narodima, koji su most ka našim susjedima. Kao posljedica toga, Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima, a potpuno sam uvjeren da će tako biti i ubuduće", kazao je on. 

Izvor: Agencije