Vujanović: Medojević se može braniti sa slobode

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerirajući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopćiti kako nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode, prenose crnogorski mediji.

„Imajući u vidu da se radi o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbijedi bez pritvora Predsjednik Crne Gore je uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode“, saopćeno je iz Vujanovića kabineta.

Pranje novca

Poslanici DF-a su u poslaničkom klubu Skupštine od četvrtka navečer, kada su poslanici vlasti izglasali ukidanje imuniteta Medojeviću.

Čelnika opozicionog Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića Tužilaštvo tereti za pranje novca.

Iz Kabineta predsjednika je saopćeno kako je Vujanović dobio garancije od Medojevića da će se odazvati pozivima Tužilaštva.

Izvor: Al Jazeera i agencije