Vujošević: Odsustvo sa terena teže od bolesti

Duško Vujošević: Najteže mi je što nisam s momcima, koji imaju talenta i karaktera

Nakon što nije otputovao s košarkaškim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u Erevan, gdje bh. selekcija u subotu igra odlučujuću utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, selektor Duško Vujošević je izjavio kako mu odsustvo pada teže od bolesti.

Kazao je kako mu je teško zbog bolova i zbog toga što neće biti s momcima koje je toliko zavolio i s kojima je stvorio sjajan odnos, kazao je on za beogradski Blic.

“Još po dolasku u Bratislavu [početkom sedmice] osetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici [protiv Slovačke, koju je selekcija Bosne i Hercegovine ubjedljivo dobila] nisam više mogao da stojim, nego sam veći deo presedeo. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta, zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala da je, uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba”, kaže Vujošević.

‘Vjerujem u momke’

“Lekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd, na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću, koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću, ulazim u tretman”, dodao je Vujošević.

Zahvalio se ljudima iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koji su mu pomogli u ovim teškim trenucima.

“Najteže mi je što nisam s momcima, koji imaju talenta i karaktera. Od [Džanana] Muse, s kojim sam izgradio odličan odnos, pa do svih ostalih. Verujem i njih, iako Jermeni, umesto jednog, imaju tri Amerikanca s njihovim pasošem”, zaključio je Vujošević.

Pobjednik iz subotnjeg susreta Armenija – Bosna i Hercegovina osvojit će drugo mjesto u svojoj grupi i plasirati se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano 2019. godine u Kini.

Izvor: Agencije